„Наистина тежка загуба за нас. Бяхме мобилизирани да дадем всичко от себе си. Мисля, че го направихме, но Дания бе с класа над нас. Имахме шансове да се върнем в мача в края на първата част и началото на втората, но заслужено Дания ни победи“, заяви капитанът на националната ни селекция до 21 години Милен Гамаков след загубата от Дания. „Трикольорите“ претърпяха поражение с 0:3 в срещата квалификация за Евро 2017.

„Да ви кажа гледахме доста мачове на Дания. Вече бяхме играли с тях. Знаехме как ще играят, но ни надиграха чисто технически. Твърдя, че имаме добър отбор, но все пак аплодисменти за Дания за класирането. Сега целта е да бием Румъния и да сме втори в групата, което мисля, че е добро постижение“, добави Гамаков.

„Не мисля, че този резултат ще ни се отрази негативно преди битката с Румъния. Сега се надяваме да победим Румъния и да имаме шанс за бараж. Ще излезем мотивирани срещу Румъния. Бихме ги с 2:0 миналата година. Не искам да давам оценки. Надявам се българският футбол на върви напред. Не желая да коментирам клубния си тим, докато съм в националния“.

Първият отбор на България излиза срещу Франция тази вечер в среща квалификация за Мондиал 2018. Гамаков коментира предстоящия двубой по следния начин: „Пожелавам успех на представителния тим на България срещу Франция. Сигурен съм, че след смяната на треньора, винаги има тонус при един нов селекционер. Дано да измъкнем нещо от този мач“.