Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров е осъществил силен ход преди ключовата евроквалификация срещу Полша, спечелена с 1:0 като гост. Специалистът е привлякъл в щаба си д-р Мариян Добрев, който е оглавил медицинския екип на тима, научи Gong.bg

"В основата на победата е много бягане и взаимопомощ", призна след успеха над "дружина полска" Димитров. Това говори, че д-р Добрев и кинезитерапевтите Марин Илков и Георги Иванов са свършили отлична работа преди двубоя. 

Те са успяха да вдигнат за мача голмайстора на отбора Георги Николов и защитника Велко Йеленкович. И двамата започнаха като титуляри, а сърбинът с български паспорт изигра много силен мач в отбрана. 

Д-р Мариян Добрев ще съвместява работата в младежкия национален отбор с тази в националния отбор по хужествена гимнастика, от който е част от няколко години и е олимпийски шампион с тях. Той е бил още в ЦСКА, Левски, ЦСКА 1948, юношеския национален отбор до 19 година, а и е помагал на мъжкия ни представителен тим. 

Той е един от най-добрите в артроскопската хирургия у нас. Той е изкарал стаж при д-р Рамон Кугат в Барселона, като е участвал в операциите на бившия футболист на Левски Холмар Ейолфсон, Бенжамен Менди и Сеск Фабрегас.