Българският младежки национален отбор загуби с 0:3 от Дания в предпоследната си среща от квалификациите за Евро 2017.

С поражението, България до голяма степен се прости с надеждите си за бараж, но все пак може да финишира на второ място в група 5, при успех в последния си мач, срещу Румъния.

Двубоят е на 11 октомври в Стара Загора.

Дания събра 25 точки и отдавна вече се класира за Европейското в Полша, Румъния има 16 точки, а България – 14.

В другия мач от групата Люксембург се наложи над Армения с 1:0, което пък също е удар по амбициите на младежите за бараж, тъй като срещу арменците нашите национали събраха шест точки, а от Люксембург – четири, а последното място на арменците ще премахне актива ни от двубоите с тях.

Дания тотално владееше ситуацията на терена в Стара Загора още от първата минута, и почти не даваха шанс на България да минава центъра.

Атаките към Георги Китанов идваха една след друга, и резултатът бързо бе открит.

В 12-та минута Дания получи правото да изпълни дузпа, след като Кристиан Малинов фаулира съперник в пеналта. Маркус Ингвартсен реализира за 0:1 в 13-та минута и даде аванс на датчаните.

Второто попадение не закъсня, в 28-та минута, след като пробив отляво завърши с центриране по земя, което стигна до Ингвартсен на точката на дузпата, и той засече от движение, а Китанов се размина с топката малко изненадващо.

Финалните минути преди почивката бяха за България, след като вече със солиден аванс датчаните се отказаха да търсят непрестанни атаки. Ненов и Терзиев имаха страхотни възможности в края на полувремето, като датската защита трябваше и да избива от голлинията.

Невероятен пропуск направи Милчо Ангелов за начало на второто полувреме, като не успя да засече отлично подаване от непосредствена близост.

Въпреки по-добрата игра на България, една контраатака донесе още преднина за Дания в 62-та минута. Отново Ингвартсен бе точен, след като преодоля Гълъбов от дясно, влезе в пеналта и шутира по диагонала през излезлия напред Китанов.

Атакуващите смени на Тони Здравков и появата на Антонио Вутов, Тони Тасев и Кирил Десподов не помогнаха за гол, и така младежите претърпяха тежко поражение с 0:3.