Балкан и Рилски спортист си уредиха евентуална среща на полуфинал, след като самоковци заеха трето място в крайното класиране от редовния сезон в Национална баскетболна лига. Рилецо се наложи с 85:82 именно над ботевградчани, като гост, в последния кръг, между двата си мача от финала в Балканската лига.

В другия мач, определящ класирането, Лукойл Академик не допусна изненада, и се наложи над Черно море с 86:72, макар че по този начин ще се наложи да срещне именно носителя на Купата на евентуален полуфинал. Тази среща приключи малко преди сблъсъка в Ботевград, и така или иначе определи третото място на Рилски спортист, и четвъртото на Черно море.

След изиграването на последния кръг, в който Левски почиваше, "сините" останаха пети, и така на четвъртфинал ще играят с Черно море.

Четвъртфиналите:
(1) Лукойл Академик - (8) Черноморец
(2) Балкан - (7) Ямбол
(3) Рилски спортист - (6) Берое
(4) Черно море - (5) Левски

Играе се до две победи от три мача - на 30, 2 и 5 май. Серията на Рилски спортист ще се играе на 2, 4 и 7, заради финала на Балканската лига.

Полуфинали:
Победител (1-8) - Победител (4-5)
Победител (2-7) - Победител (3-6)

В Правец Черно море дълго време бе равностоен на лидера, но балансираните изяви на "студентите" стигнаха за успеха. С 10 точки и 12 асистеции завърши Дий Браун, а цялата стартова петица на домакините приключи с двуцифрен точков актив. Милош Коматина и Лени Даниъл вкараха по 16 за "моряците".

В съседен Ботевград, Балкан отстъпи в самия край на мача от Рилски спортист, с 82:85. Жарко Ракочевич отбеляза 17 точки за победата, а за Балкан с 13 точки и 12 борби завърши Вукота Павич. 

Берое завърши по отличен начин редовния сезон, и въпреки че остана без американците си, победи Черноморец със 104:57 и няма да бъде лесен противник за Черно море на четвъртфиналите. С 29 точки, и много близо до трипъл дабъл - с осем асистенции и девет борби, завърши Тихомир Желев, а още 26 точки и девет асистенции за Берое добави Павлин Иванов. Любен Пасков и Деян Биелич вкараха по 16 за Черноморец.

Ямбол победи Спартак Плевен с 93:91 и изхвърли плевенчани от плейофите. Тайлър Лейзър наниза 31 точки, а Мартин Дурчев отбеляза 20 за успеха. Урош Величкович завърши с 27 точки за Спартак.