Световната лига по волейбол е на път сериозно да обърка сметките на финалиста в Национална баскетболна лига Балкан. Заради предстоящите срещи на мъжкия волейболен тим в Ботевград, евентуален четвърти мач от серията за златото в баскетбола няма как да се проведе в "Арена Ботевград".

България посреща Канада на 30 и 31 май в Световната лига.

За 30 май е насрочен и евентуален мач №4 от серията Лукойл Академик-Балкан.

От волейболната федерация имат подписан договор с "Арена Ботевград" от месеци, и няма никаква възможност датите на срещите с Канада да бъдат променени.

Това означава, че ако един от двата финалиста в НБЛ не спечели серията за титлата с 3-0 победи, но трябва да се мисли друг вариант за домакинство на Мач №4.

Балкан може да опита да смени домакинство с Лукойл Академик, макар че изглежда малко вероятно вицешампионът да каже "Да" на подобен вариант. Друга опция е връщане в старата зала в Ботевград, което обаче ще позволи на много по-малко хора в града да подкрепят своите в решителната битка.

Новината е неприятна най-вече за феновете на Балкан, които са сред най-запалените в България и държат първенството в класацията за най-голяма посещаемост в НБЛ.

Първите три дати за финалите са 23, 25 и 28 май.