Баскетболният отбор на Берое подновя битката в шампионата с тежко гостуване на Черно море порт Варна в мач от 19-я кръг на Националната лига. Двубоят е този петък (27 февруари) от 18.00 часа в спортната зала „Христо Борисов” във Варна.

С този кръг започва и финалната фаза от редовния сезон – последното трето завъртане преди старта на плейофите. Във временното класиране „зелено-белите” заемат шестата позиция с актив от 7 победи и 9 загуби.

Варненци пък са пети с баланс от 9 успеха и 7 поражения. В преките сблъсъци между двата тима през сезона, Берое и Черно море порт Варна си размениха по една победа. На старта на шампионата заралии постигнаха домакински успех с 83:72, докато в ответния двубой във Варна, „моряците” спечелиха със 101:78 точки.

През изминалата седмица двата тима взеха участие в турнира за Купата на България, чийто краен победител бе именно тимът на Черно море. Варненци показаха много добър баскетбол и заслужено триумфираха с трофея. Отборът на Берое пък напусна надпреварата, след като отстъпи в четвъртфиналите от считания за фаворит тим на Лукойл Академик.

Преди утрешния двубой, в щаба на заралии няма проблеми с контузени играчи и всички ще бъдат на линия за предстоящия сблъсък.

Съдийската тройка, която ще ръководи срещата ще бъда в състав Владимир Цеков от София, Красимир Стойнов от Димитровград и Татяна Вълчева от Пловдив. Комисар на двубоя ще бъде Николай Неделчев от Пловдив.