Настъпи времето, в което родният национален отбор по волейбол ще открие Световното първенство през 2018. България е домакин с Италия на най-големия волейболен форум, а в неделя вечер от 20,30 часа във Варна играчите на Пламен Константинов ще дадат старт на надпреварата срещу Финландия.

Това е първо домакинство за „лъвовете” от 1970 година насам, а както се очакваше около националният ни тим винаги имаше новини преди началото на състезание от подобен калибър.

Константинов: Не бива да прекаляваме с лозунгите

Селекционерът Пламен Константинов е лимитиран и няма да може да използва Тодор Алексиев, Цветан Соколов и Боян Йордан, а либерото Владислав Иванов бе изгонен от отбора няколко дни преди старта на Световното първенство.

Ясен е съставът на "лъвовете" за Световното

Първият ни съперник е здравият отбор на Финландия. Впечатление прави ниският ръст на отбора, който селекционерът на скандинавците Томас Самелвуо е направил. В селекцията на скандинавците има 14 състезатели по-ниски от два метра, а тези над са само четирима – Саули Синконен (201 см), Хенрик Поркаа (202), Самули Кайсалао (203) и Томми Сиирила (203 сантиметра).

Треньорът на Финландия: Срещу България ще е тежко

Срещата е от група „D” на Мондиал 2018 и ще се изграе в зала „Конгресна” на ДКС в морската ни столица.

Традициите в планетарния форум за „трикольорите” са на тяхна страна, които започват винаги с победа от 1994-а година насам. Полша, Куба, Иран и Пуерто Рико са останалите отбори, които са в нашата група, а първите четири тима продължават към втори кръг на състезанието.

Другият сблъсък, с който ще стартира Мондиал 2018 е съдомакинът Италия, който посреща Япония на Ботуша.


Още по темата:

Пламен: Ще тегля майна на всеки, който не иска да играе

Любо Ганев преди Мондиала: Не е важно кой отсъства, а кой ще е на терена

Ето кой сменя Боян Йорданов на Световното

Какво тормози Константинов преди старта на Световното?

Николай Учиков: Готови сме