Българският волейболист Николай Учиков смята, че отборът е подготвен за началото на Световното първенство, което ще се състои в страната ни и Италия.

„В първата контрола с Египет нещата ни се получиха. Бихме хубав сервис, посрещахме добре. Играхме много добре на блок и защита, което е много важно, така че подобряваме значително показателите. На прага сме на световното вече и мисля, че направихме добра подготовка. Имахме време и тук във Варна отделихме достатъчно време да тренираме, да изчистим някои грешки, които допускаме. Контролите със сигурност помагат да се доусъвършенстват някои неща още и мисля, че сме готови“, заяви минути опитният състезател, цитиран от федерацията по волейбол.

„Искрено се надявам да са пълни трибуните на мача с Финландия. Това е нещо, което като емоция мисля, че няма да може да се изпита втори път. Пожелавам си хората да са тук, да ни подкрепят, да успяваме да ги зарадваме максимално, да покажем нашата игра и се надявам на едно добро представяне“, добави Учиков.

Състезателите водени от селекционера Пламен Константинов се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември.

По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Битки към трофея ще се водят от 12 до 18 септември и в русенската „Арена Монбат“. В Русе ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.