Либерото на националния отбор на България Теодор Салпаров коментира поражението с 2:3 от Канада в последния двубой на тима от  Световното първенство, на което сме съдомакини с Италия.

„Твърде късно заиграхме добре, безобразно започнахме двубоя, това явно е българска черта, проявихме характер, но не съумяхме да спечелим петия гейм, за да завършим добре това Световно първенство. Ако бяхме победили щяхме да сме 7-ми или 8-ми, дано не сме 11-ти или 12-ти. Има олимпийска квалификация, дано сме по предно класирали се. Ако бяхме играли срещу Иран във Варна, както играхме в други мачове, нещата щяха да са различни. Можеше да спечелим срещу Иран и Полша, доста ключови състезатели пропуснаха надпреварата, но гледаме напред”, коментира след двубоя с Канада либерото Теодор Салпаров.

С Тодор Алексиев, Георги Братоев и Цветан Соколов можеше да се класираме за финалната шестица. Има болежки, но всичко си заслужава, не мога да кажа какво ще бъде решението ми, и дали националният отбор ще има нужда от Салпаров”, добави той.