Волейболистите на България излизат тази вечер от 20:40 часа в „Арена Армеец“ в София в последния си мач от група G на втория етап на Световното първенство, което се провежда в България и Италия. Нашата селекция ще брани честта си срещу „кленовите листа“ и ще се надява на чудо, за да се класира за следващата фаза.

В събота „трикольорите“ отстъпиха на САЩ и така шансовете им за продължаване към финалите в Италия бяха сведени до минимум. „Лъвовете“ се намират на второто място в класирането на своя поток с 12 точки, на седем зад лидера и единствен непобеден до момента тим на шампионата – САЩ.  

Момчетата на Пламен Константинов записаха 4 победи и 3 загуби до момента, а тази вечер ще се борят за честта си и ще се надяват въртележки в другите групи, за да достигнат до решителната фаза на надпреварата. Там отиват всички победители в четирите групи, както и двата най-добри втори.

За се превърне в такъв тимът на България, трябва едновременно да бъдат изпълнени 4 условия.

На първо място България трябва да победи Канада с 3:0 или 3:1 гейма.

След това Финландия трябва да победи Русия с 3:0 или 3:1, а Холандия да претърпи поражение от Италия независимо с какъв резултат. Четвъртото условие е Белгия да загуби минимум два гейма от Бразилия.

В последния етап на шампионата на планетата, който ще се проведе в Италия, отборите ще бъдат разделени в две групи от по три състава.

Още новини: 

Слпаров: Нашият мач е с Канада

Константинов: САЩ е по-класен отбор от нас, но още мечтаем