Спортните канали на А1 ще излъчват на живо всички мачове на женския ни национален отбор на световното първенство по волейбол в Япония. Момичетата на треньора Иван Петков попаднаха в трудна група заедно с отборите на Италия, Куба, Турция, Китай и Канада.

Българските състезателки започват своето участие в събота срещу силния тим на Италия. Мачът ще се излъчва директно по MAX Sport 2. На същата честота в неделя е и вторият двубой на българките – той ще бъде срещу Куба, а началото е 10:10 часа.

През следващата седмица спортните канали на А1 ще излъчат и останалите 3 двубоя на България от първия етап на световното първенство. Отново MAX Sport 2 ще предава първите два от тях – във вторник от 10:10 часа срещу Турция и в сряда от 13:20 часа срещу Китай. Последната среща за момичетата на треньора Иван Петков ще е срещу Канада. Тя ще бъде в четвъртък от 7:40 часа и ще се излъчва пряко по MAX Sport 1.  

Общо 24 отбора се класираха за световното първенство по волейбол за жени, което ще се проведе в Япония от 29 септември до 20 октомври. В първата фаза националните селекции са разделени в 4 групи от по 6 отбора. Първите 4 от тях продължават напред, където ще мерят сили в 2 групи от по 8 отбора. Третата стъпка от турнира ще обедини тимовете, заели първите 3 места във всяка от двете групи. Те ще формират 2 финални потока от по 3 отбора, като първите два от всеки от тях ще играят „на кръст” полуфинали за определяне на финалистите в надпреварата. Новият световен шампион ще бъде определен на 20 октомври, а MAX Sport ще следи на живо битката за титлата.