Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази съжалението си, че националният отбор по волейбол не достигна до финалната фаза на Световното първенство по волейбол през тази година. Известен факт е, че България бе съдомакин на надпреварата с Италия, но „лъвовете” не стигнаха до мачовете с шестте най-добри, които се проведоха в Торино.

„Когато се кандидатства за едно такова домакинство, периодът е много дълъг за подготовка. Не можеш да прогнозираш как ще бъдат състезателите ни точно в това време. Проиграхме шансовете си за Топ 6 във втория мач с Иран във Варна, който реално ни бе пряк съперник. Когато най-добрите ти състезатели не са в отбора, много трудно можеш да ги компенсираш. Цветан Соколов, Боян Йорданов и Георги Братоев не бяха на линия и ние отиваме на Световно. Имахме си шансовете, а в мача в София показахме, че можем да победим Иран. Смятам, че нашите волейболисти направиха всичко възможно, но в мача с Иран във Варна не се получи настройката на игра и оттам бе предрешен крайния изход за нас”, сподели Красен Кралев пред bTV.

„Искахме по-високо класиране, за да спечелим домакинство за квалификации за Олимпиада. Това е нашата политика и подкрепяме федерациите, които носят най-много победи за българите. Радвам се, че нашите съграждани оценяват това нещо. Аз така приемам рейтинга. Благодаря на хората, че го видяха. Това е обратна връзка с публиката дали сме на прав път за реформите. Очаквам медали от младите ни олимпийци в Буенос Айрес и виждам, че оценката е добра”, завърши Кралев.