Едни от най-големите фаворити за титлата на Световното първенство по волейбол се утешиха все пак с медал. Става въпрос за играчите на САЩ, които спечелиха битката за третото място ссъ Сърбия с 3:1. 

В отделните части резултатът беше 23:25, 25:17, 32:30, 25:19 в полза на победителите, които в крайна сметка се окичиха с бронза. С играта си обаче "янките" показаха, че имат апетит за нещо повече, но не успяха да преодолеят Полша на полуфиналите. 

Сърбите започнаха по-добре мача, в първата му част реализираха по-важните точки и в крайна сметка я записаха на сметката си. Но след това бяха просто попилени във втората и резултатът стана 1:1. Решителен за победителя в мача се оказа третият гейм, в който и двата тима пропуснаха редица възможности да го затворят по-рано, но в крайна сметка остана ан сметката на американците при 32:30. 

Този трилър просто пречупи сърбите и те бяха само спаринг-партньор в четвъртата част. След успеха си в нея националите на САЩ се окичиха с бронза, но им остава горчивото усещане, че не се пребориха за медал от по-благороден метал. 

Това е първи медал за американците от 1994 г., когато отново завършиха трети. Те са световни шампиони от форума през 1986 г. и тази година имаха намерението да повторят постижението си, но повториха това от 1994 г. 

Матю Андерсън направи поредния си феноменален мач на Световното, като наниза цели 29 точки. Дражен Лубурич с 12 точки и Марко Ивович с 11 бяха най-резултатни за западните ни съседи, но това не им помогна да вземат медал.