Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов изрази умерен оптимизъм преди старта на Световното първенство в България.

"Лъвовете" започват кампанията с мач срещу Финландия утре от 20,30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

"Акцентът е отделно върху всеки мач в първата група. С този формат е ключово да излезем с максимален точков актив от първата фаза. Искаме да сме оптимисти, независимо от проблемите, които имаме. 

Ако тръгнем добре в шампионата, ще компенсираме с повече желание, с повече емоции, с подкрепата на публиката и да изравним баланса", коментира Пламен Константинов пред репортери.

"Ограничавам се в лозунгите и големите обещания. Не обичам да дърпам дявола за опашката, защото съм виждал големи отбори, с пълни състави да се провалят на големи първенства. Не искам да прекалявам със силните думи, ще се постараем да извлечем максимума и да направим достойно класиране като домакини", каза още Константинов.

"Това, което виждам в последните тренировки е, че момчетата са по-концентрирани и по-мотивирани в тренировката. Може би, вече усещат самия дух на Световното първенство. А може би има и предстартова треска", каза Константинов на пресконференция тази вечер във Варна.

"Ние не сме имали такъв късмет за съжаление. Да играеш Световно първенство в къщи, пред собствена публика, ще ти се случи със сигурност един път в кариерата. Това е уникален шанс. Историческа отговорност са силни думи. Това би трябвало да е удоволствие за всеки един от състезателите. Ако успееш да използваш предимството на домакинството и подкрепата на публиката, може да останат най-паметните и запомнящите се мигове от участието ти в националния отбор", добави селекционерът на България./БТА