Отборът на Франция запази шансовете си за класиране за третата групова фаза на световното първенство по волейбол, след като в последен мач от група "Н" се наложи над Аржентина с 3:1 (25:16, 25:20, 26:28, 25:19).

По този начин "петлите" излязоха временно на второ място в класирането в групата преди последния мач от нея и ще се надяват на успех на Сърбия над Полша, който да ги прати в следващия етап като един от двата най-добри втори отбора.

В зала "Конгресна" във Варна Франция взе с лекота първите два гейма, съответна на 16 и 20 точки. Европейският тим обаче допусна отпускане в третия гейм, започна го лошо и това позволи на Аржентина да поведе с 12:7 точки. Постепенно Франция се разигра и в края на гейма успя да изравни противника си при 24:24, но въпреки това Аржентина издържа и измъкна третата част след 28:26.

В четвъртия гейм Франция поведе още от самото начало и до края не изпусна инициативата, като така затвори мача с 25:19 и 3:1 гейма.

С победата Франция приключва втората групова фаза с общо 5 победи и 3 загуби и 18 точки, а Аржентина завършва с 3 победи, 5 загуби и 8 точки.

В другия завършил мач до момента в група "G" в София САЩ победи Иран с 3:0 (25:23, 26:24, 26:24).

Макар мачът да бе без никакво значение за "янките", те показаха отново отлична игра и с минимални усилия спечелиха мача, като това бе осми успех в също толкова срещи. Така американците влизат в решителния трети етап на световното първенство като единствения отбор, който не познава вкуса на загубата.

Най-резултатен за победителите бе Бенджамин Пач със 17 точки, докато за Иран 10 реализира Милад Ебадипур.

По-късно тази вечер е и другият мач от групата, в който България и Канада се срещат в пряк сблъсък за второто място в нея./БТА