Златната Световната купа, за която ще се борят най-добрите волейболисти на планетата по време на шампионата през септември, завърши своята обиколка сред българските фенове с мащабно събитие в центъра на София.

Най-желаният трофей беше представен лично от легендите на българския волейбол Любо Ганев, Борислав Кьосев и Евгени Иванов – Пушката.

Организаторите бяха приготвили различни изненади за жителите и гостите на столицата, а най-подготвените в играта с въпросите си тръгнаха с билет за мач на българския национален отбор от втората фаза световното първенство, която ще се проведе в София.

"Ние се стремим като федерация да направим така, че колкото се може повече хора да разберат, че има световно първенство, да дойдат в залите и да подкрепят българския национален отбор. Надявам се да успеем. Вече всичко друго остава в ръцете на момчетата, защото как ще започне и завърши първенството зависи единствено от тях",  заяви вицепрезидентът на БФВолейбол Любо Ганев.

"Наистина се надявам на първи октомври тази купа отново да бъде тук в София и тук зад нея да са актуалните български национални състезател. Наистина им го пожелавам от все сърце", сподели друг голям български волейболист от близкото минало Евгени Иванов – Пушката.

"Аз мога само да пожелая на нашия отбор да се класира на първо място и както каза Евгени да се съберем всички отново тук“, каза пък Борислав Кьосев.

източник: volleyball.bg

На ул. "проф. Фритьоф Нансен" имаше изградено и волейболно игрище, където всеки желаещ можеше да поиграе волейбол. Забавни игри с награди успяха да зарадват малки и големи, като сто от присъстващите се прибраха у дома със спомен – волейболна топка. Всички активности са част от традиционния Арт Булевард, който Столична община организира ежегодно на няколко места в центъра на града през август.

Финалът на обиколката на златния трофей се организира в партньорство със Столична община и в подкрепа на инициативата "София 2018 – Европейска столица на спорта".

Купата вече бе при жителите на другите два български града домакини на световното – Варна и Русе.

След това пътува из страната, за да пристигне при феновете в третия ни град домакин - София.

източник: volleyball.bg