Григор Димитров загуби от Томи Пол с резултат 4:6, 3:6 във финала на турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм. 

В първия сет Пол показа стабилност и агресивна игра, реализирайки пробив, който му донесе предимство. Григор опита да се завърне в мача, но американецът успя да затвори сета с 6:4.

Във втория сет американецът продължи да доминира, като в началото не загуби нито една точка на свой сервис. Пол реализира пробив за 5:3 и не показа колебание, затваряйки мача с 6:3.

 

БГНЕС
12 снимки

Димитров достигна до финала след впечатляващи победи над Кентен Алис, Доминик Щрикер и Талон Грикспор, в мач, в който се наложи да прави обрат. Сега го очаква сблъсък с Томи Пол, с когото имат по една разменена победа от 2020 година. Американецът от своя страна се класира за финала след категоричен успех над Стан Вавринка с 6:3, 6:2.

Първи сет:

Томи Пол започна уверено, сервирайки в първия гейм на мача. Той поведе с 40:0 благодарение на няколко мощни сервиса, които Григор трудно отрази. Въпреки че Димитров успя да вземе една точка в разиграването, Пол затвори гейма със страхотно деми воле, показвайки отличен контрол на мрежата.

За съжаление, Томи Пол успя да реализира ранен пробив и поведе с 2:0. Григор Димитров допусна няколко непредизвикани грешки, които дадоха предимство на американеца.

Томи Пол продължи да демонстрира силна игра на сервис, отпускайки само една точка на Григор в следващия си сервис гейм и бързо увеличи преднината си до 3:0. Григор Димитров все още изглежда не е намерил ритъма си, което позволява на Пол да доминира в началото на мача.

Григор показа признаци на събуждане и успя да спечели първия си гейм в мача, намалявайки резултата на 3:1. След няколко трудни разигравания, той успя да стабилизира играта си и да покаже по-голяма увереност.

Българинът успя да достигне до дюс в сервис гейма на противника след няколко силни разигравания, показвайки подобрение в играта си. Въпреки това, Томи Пол съумя да задържи концентрацията си и спечели гейма, увеличавайки преднината си до 4:1

Григор започна силно сервис гейма си и поведе с 30:0, но след поредица непредизвикани грешки ситуацията се усложни и се стигна до точка за пробив за американеца. Григор обаче успя да я отрази след дълго разиграване. След това Пол достигна до втора точка за пробив, но и тя бе спасена от Григор, който с мощен ас успя да спечели гейма си и да намали изоставането. 4:2

С мощен форхенд уинър по правата след дълго разиграване, Григор вдигна публиката на крака и достигна до втора точка за пробив в гейма. Пол успя да отрази и нея, но при третата възможност хасковлията направи феноменален минаващ удар и успя да върне пробива, намалявайки резултата на 4:3.

Томи реализира нов пробив за 5:3 след много силно представяне в гейма на Григор и ще сервира за спечелването на първия сет. Американецът демонстрира отлична игра и успя да се възползва от колебанията на българина в ключовите моменти.

Григор моментално върна пробива, запазвайки шансовете си да спечели първия сет. И двамата играят на много високо ниво в момента, като разиграванията са изключително оспорвани и атрактивни. 5:4

За жалост, с поредния пробив Томи Пол успя да спечели първия сет с 6:4, след като Григор допусна няколко грешки в ключови моменти.

Втори сет:

Томи Пол започна втория сет уверено, спечелвайки гейма на 0 след няколко страхотни сервиса и повежда с 1:0. Григор отговори с бърз гейм от своя страна и изравни резултата във втория сет. Със солидно представяне и прецизни удари, той показа, че е готов да се бори за втория сет.

Още един гейм на 0 за Томи Пол, който все още не е загубил точка на свой сервис във втория сет. Григор ще трябва да намери начин да разбие ритъма му, за да се върне в мача. 2:1

Григор започна слабо гейма си и логично се стигна до две точки за пробив в полза на Томи Пол. Въпреки това, българинът показа желязна воля и, благодарение на силния си сервис, успя да измъкне гейма, изравнявайки резултата за 2:2

Американецът затвори нов гейм на 0 с мощен форхенд по диагонала и поведе с 3:2. Американецът продължава да играе на много високо ниво, което му позволява да контролира играта и да упражнява натиск върху Григор.

Григор спечели гейма си на 15, но му се налага да се бори за всяка една точка. Въпреки че успя да запази спокойствие и да демонстрира добра игра, той трябва да остане концентриран, тъй като Томи продължава да оказва натиск с агресивната си игра.  3:3

Григор спечели първи точки в сервис гейма на Пол във втория сет, демонстрирайки по-добра игра. Въпреки това, Томи завърши гейма с мощен ас и отново поведе

Пол пренесе мощната си игра в гейма на Григор и успя да пробие за 5:3, след като българинът допусна няколко грешки. Американецът показа увереност и агресивност, което му позволи да увеличи преднината си. Сега Григор ще трябва да се мобилизира, за да предотврати загубата на втория сет.

Американецът не трепна, сервирайки за сета и си осигури крайната победа с 6:4, 6:3.