Испанската тенисистка Габине Мугуруса заяви, че е сгрешила в подхода си към Флавия Пенета в срещата от Турнира на шампионките, който се играе в София. Както е известно, Мугуруса победи своята опонентка след 0-6, 6-1, 6-1, а след мача направи своя анализ.

Гарбине, беше много странен мач. Спечели в три сета, след като загуби първия на нула. Защо се получи така? Търсеше своя ритъм или просто отдаде твърде много респект към Пенета?

Започнах много нервно. Това беше вторият ми мач в групата а всеки един е с огромно значение. Не бях с правилната настройка в началото на срещата. Правех грешните неща. След като треньорът ми слезе на корта и ми даде съвети аз направих необходимите корекции и в крайна сметка резултатът е позитивен. 
 

Играта ти в третия сет ли е тази, която искаш да показваш или не си достатъчно доволна от себе си?

Да, в третия сет наистина започнах да играя по начина, по които желая. Особено след катастрофалния първи сет. Много съм щастлива, че успях да обърна развоя на мача. 
 

Утре ти предстои последният двубой от груповата фаза срещу Корне. Как ще подходиш към него?

Определено ще се опитам да не повторя грешките си от днес. Трябва да бъда много концентрирана. Освен това е важно да вкарвам максимално много първи сервиси. 
 

Какво ти е мнението за настилката, защото някои от конкурентките ти се оплакват, че е твърде бавна?

Не, настилката и кортът не дават отражение на моята игра.