За Петя Аршинкова остава още един турнир, преди да дойде време за почивка. През приключващия сезон в тениса българката, която е родена през 1998-а година, дебютира в турнира на УТА в Истанбул, спечели държавното първенство до 18 година, като хубави спомени има и от надпреварите в Созопол. 

Младата българка говори за сайта на БФТ относно предстоящото си участие на турнир в Мароко. 

"Следващата седмица ще участвам в последния си турнир за сезона, който ще е в Казабланка (Мароко). През тази година участвах изцяло само в професионални турнири за жени, предимно с награден фонд от 10 000 долара и няколко от по-висока категория. Изключение правят само Държавните лични първенства до 18 години и за жени, както и Европейското лично първенство. Най-хубавите моменти от тази година свързвам с първото си участие на турнир от календара на WTA в Истанбул и представянето ми на международните турнири за жени, проведени в България. Усещането да играеш на такова ниво и с такива елитни състезатели е невероятно. Научаваш се на много, дори само да си сред тях и да ги наблюдаваш как тренират, какъв режим спазват, кога и с какво се хранят и т.н. Обичам да играя пред родна публика и винаги очаквам с нетърпение да дойде време за турнирите в България", заяви Аршинкова. 

Тя говори се спря и на представянето си в отминаващата 2016 година. "Представих се убедително на републиканските първенства - до 18 години станах шампионка, а за жени - вицешампионка. Също така благодаря на Българската федерация по тенис за предоставената възможност да играя в основната схема на турнирите с награден фонд от 25 000 долара". 

"От турнирите в Созопол останах с много положителни емоции след спечелването на втората ми професионална титла на двойки и достигането до четвъртфинал и полуфинал на сингъл. Като цяло имах доста високи цели за тази година, успях да постигна част от тях. Доста работих върху това да подобря играта си във всички аспекти и мисля, че през следващия сезон ще се радвам на още по-добри резултати. Планирам след този турнир да се прибера вкъщи за празниците, които ще прекарам със семейството си и същевременно ще се подготвям за новия сезон, който най-вероятно ще започне за мен през втората половина на януари", завърши Аршинкова./БТА