ATP и WTA правят всичко възможно да подновят сезона колкото се може по-скоро. Обсъждат се различни варианти и се предлагат нови идеи за решаването на проблема. Заради пандемията от коронавирус тенис няма да се играе най-рано до началото на месец август, но водещите организации в този спорт  настояват, че турнири ще се провеждат, въпреки трудната ситуация.

Все още няма никаква информация дали US Open и Ролан Гарос ще се проведат през 2020 година, но водещите фактори в световния тенис  коментират най-различни сценарии, според които и двата турнира от „големия шлем“ най-вероятно ще се играят макар и без публика. Сега американската тенис асоциация излезе с ново предложение. 

От асоциацията предлагат два турнира от календара на ATP да се проведат в Ню Йорк. Освен плануваният US Open, който по традиция се провежда в американския град, все по-вероятно изглежда и състезанието от „Мастърс сериите“ в Синсинати също да бъде преместено.

От американската тенис асоциация смятат, че провеждането на 2 турнира в един град е по-безопасно за всички тенисисти и ще бъдат спестени дългите пътувания на играчите. Някои тенисисти в тура вече застанаха зад тази идея и заявиха, че са готови да играят два пъти в Ню Йорк, ако това е необходимо. Освен пълната безопасност на тенисистите се предвиждат и множество тестове за коронавирус на всички.

Все по-реално изглежда през 2020 година да имаме два турнира в Ню Йорк и то доста престижни, очаква се скоро да бъде обявено и окончателното решение по случая.