Назаем от Dariknews.bg

Ден след ден едно и също - омазване до уши.

И в центъра на всичко експерта Орешарски в ролята на минстър-председател, а в действителност водевилна фигура в политическия спектакъл на съвременна България. Режисьорите - Станишев и Местан, поизпотени от последната парламентарна сценка - имаха несвойствената задача да се извинят за липсата на морал и отговорност пред българските граждани. Извиниха се и обещаха повече да не правят така. И дъщеря ми казва същото, а след това бързо тича да направи нова беля.

Не мина и ден и хоп Орешарски направи новата беля, назначи някой си г-н Иван Иванов за зам.-министър на вътрешните работи. Сбърка, трябваше да го предложи за шеф на ДАНС! Както и да е.

Откъде тази енергия за непрекъснати грешки у министър-председателя?

Нека да припомним: в началото беше кандидатът за един министерски пост свързан сДюнигейт. Това бе първото по-явно покапване с мазнотията на задкулисието. После нов министър на негово място, за който се пише непрекъснато, че точел помощи във Франция.

След това направо преминахме към голямото омазване - кандидатурата на Пеевски за шеф наДАНС. По някое време покапването продължи с разни назначения на областни управители и редица заместник-министри, които са се покапвали с мазнинка още по времето на тройната коалиция. Доста неприятно. Оцапани отвсякъде.

Нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено.

Как г-н министър-председател стигнахте до кандидатурата на г-н Иванов? Кой ви го предложи, другаря Станишев?

Нали разбирате, че след такива поредица от грешки вече не бива да назначавате когото и да било за каквото и да било. Просто е време да си тръгнете и да оставите Станишев иМестан, омазани до уши, да се оправят както могат.