United Media и Nova TV в Хърватия ще организират журирането за Международните награди Emmy® в Пула.

United Media, водещата медийна компания в Югоизточна Европа, в сътрудничество с Nova TV в Хърватия, ще бъдат домакини на тазгодишния полуфинален кръг на журирането на една от категориите за престижните международни награди Emmy®, който ще се проведе в Пула през юли.

Това е третата поредна година, в която United Media има честта да организира процеса на оценяване. През последните две години компанията успя да посрещне в Дубровник и Атина много известни режисьори, актьори, продуценти, телевизионни професионалисти и други водещи световни и регионални експерти в областта на продуцентството, телевизията, киното и изкуствата. Сега United Media и Nova TV (Хърватия) ще бъдат домакини на престижното събитие в Пула. 

В допълнение, компанията подписа договор за сътрудничество и медийно спонсорство с филмовия фестивал в Пула, който е най-старото филмово събитие в Хърватия.

"Като регионален продуцентски лидер, United Media подкрепя седмото изкуство, а сътрудничеството със 71-вия филмов фестивал в Пула е естествена стратегическа стъпка. Освен това в Пула за трета поредна година ще бъдем домакини на журито на Международните награди Emmy®, с което също се гордеем. Посветени сме на създаването на висококачествено, оригинално и ангажиращо съдържание и сме изключително доволни, че чрез тези сътрудничества можем да допринесем за развитието на творческата индустрия", заяви Александра Суботич, главен изпълнителен директор на United Media.

United Media Александра Суботич

Тя допълни, че това е много добър начин да се допринесе за развитието на творческата индустрия, да се свържат всички заинтересовани страни, да се генерират нови идеи и нови възможности за партньорства и копродукции не само от региона, но и от целия свят.

United Media произвежда повече от 40 000 часа оригинално съдържание годишно, като обединява най-добрите професионалисти от света на телевизионната и филмовата продукция. Връзката със силни филмови фестивали и други събития в областта на творчеството, производството и културата като цяло е важен аспект от дейността на компанията.

Като част от сътрудничеството между филмовия фестивал в Пула и United Media, бе обявено и организирането на престижен семинар за разработване на сценарии, за който скоро ще бъде обявен конкурс.

Таня Миличич, директор на филмовия фестивал в Пула, заяви: "За нас е чест, че United Media се превърна в ценен партньор на Пула Филм Фест и заедно ще създадем условия за още по-добра видимост на хърватската филмова индустрия и ще предоставим на хърватските и регионалните филмови творци допълнителна възможност да обогатят знанията си и да представят внимателно разработени идеи в рамките на програмата PulaPRO."

Тази година Пула ще бъде притегателната точка, която ще събере множество силни и уникални творчески енергии от различни части на света. Там ще станем свидетели на качествени продукции и проекти, които обогатяват живота, събират хората и вдъхновяват.