Старши треньорът на Добруджа Мирослав Живков сподели своите виждания след загубата от Нефтохимик с 1:3 на четвъртфиналите от плейофите във волейболната ни Суперлига.

Lina Glavinova/LAP.bg
30 снимки

„Наистина играхме добре като блок. Като организация не играхме въобще лошо. Не ни стигна характер в индивидуалните изпълнения. Те са един отбор, който е много опитен с много добри изпълнители. Въпросът е, че, когато играеш равностойно с тях и трябва да си направиш собствените топки. Не отиграхме топки на единичен блок, не отиграхме ситуации, когато водихме с 3-4 точки разлика и оттам загубихме“.

„Не успяхме да отиграем нашите ситуации и допуснахме сервиси, които имаше възможност да ги отработим по много по-добър начин, да ги посрещнем с по-голямо качество. Топки в защита, които можехме да извадим, имахме ситуации, които не ги направихме на 100%. Като се съберат всички тези неща преимуществото отива на страната на Нефтохимик“.

„Да, много трудна ситуация. Играем без един от основните си посрещачи, който през целия сезон беше в основата на всичко най-добро на този елемент. В крайна сметка затова сме отбор. Методи Ананиев влезе, включи се в мача. Успяхме да играем въпреки липсата на Маринков, която със сигурност е голяма. Успяхме да играем добре като организация. Не успяхме да реализираме нашите възможности“.

„Не мога да кажа на 100%. Имаме и други хора, които имаха своите болежки и травми. Издържаха до края на мача, надяваме се да издържим и за следващия мач“, заяви Живков.