Старши треньорът на Рома Лучано Спалети призна, че отборът му трябва да приеме реалността, след отпадането от Реал Мадрид в Шампионската лига, без да отбележи попадение.

"Няма какво да се заблуждаваме, това е реалността. 2:0 в първия мач, 2:0 във втория. Реал Мадрид се класира заслужено. Не може да пропускаме непрекъснато и да съжаляваме, фактите са си факти, 2:0 и това е," заяви Спалети.

"Не знам какво повече можехме да направим. След първия мач бях убеден, че имаме шанс да се класираме. Да, заслужаваме сигурно комплименти за играта си, защото играхме добре. Но истината е, че трябва да израснем още що се отнася до психика, увереност и решителност," категоричен бе наставникът на Рома. "Все още сме слаби в някои отношения."

"Слаби сме, и при първите признаци за трудности, не сме отборът, който трябва да бъдем. Реал Мадрид определено не е в най-добрата си форма, и в момента не са непобедими," допълни той.

"Дори и Раджа Наинголан да играеше, пак щях да заложа на същата схема. Първият мач като че ли дойде твърде скоро за моето време тук. Имаме още работа, и в бъдеще съм уверен, че можем да постигнем повече," продължи Спалети. "Но няма как да сме доволни от това, което стана тази вечер. Представете си на какво ниво трябва да сме, ако сме доволни от две загуби с по 0:2?! Разочарова ме, когато видя играчите си доволни, защото са получили комплименти за играта си, след такава загуба."