Голямото чакане завърши! Днес е 10 юни 2016 година - денят, който футболните фенове по цял свят чакаха дълго време. Причината, ако случайно не сте се досетили, е началото на UEFA EURO 2016!

Голямото първенство стартира тази вечер с бляскава церемония на "Стад дьо Франс" в Париж от 21 часа. Час по-късно стартира и първият двубой на Европейското, в който домакинът и един от големите фаворити на турнира Франция посреща тима на Румъния, в който е и единствената българска връзка в турнира с наличието на трима играчи от Лудогорец.

Голямата изненада на Gong.bg за всички вас е, че откриването, самият мач, както и всички останали двубои от UEFA Euro 2016 ще можете да гледате свободно в Gong.bg. Шоуто тази вечер ще бъде предавано и по Нова телевизия и Diema Sport, както и на честотите на Дарик радио.

Очакванията на всички футболни специалисти са за победа на Франция, която да зарадва страната домакин, в която все още страхът от тероризъм сякаш виси над футболната страст. Откриванията на големи турнири обаче не рядко са поднасяли големи изненади, а северните ни съседи ще опитат да направят именно това.

Селекционерът Ангел Йорданеску обаче призна, че тимът му се изправя срещу един от най-добрите национални отбори в света. Колегата му Дидие Дешан пък призова своите играчи да дадат добър тон на целия турнир за "петлите".

Предполагаеми титулярни състави:
Франция: Лорис; Саня, Рами, Кошчиелни, Евра; Погба, Канте, Матуиди; Гризман, Жиру, Пайе.
Румъния: Татарушану, Сапунару, Кирикеш, Григоре, Рац; Хобан, Пинтили; Попа, Станчиу, Станчу; Кешеру