Легендарни мачове, играчи – икони и незабравими моменти. Това е краткото описание на златното поколение на румънския футбол, което вдъхнови нацията през 1994-а година, а Ангел Йорданеску ги изведе до четвъртфинал на Световно първенство за първи път историята. 

Румънците откриват шампионата на Стария континент на 10-и юни от 22 часа на „Стад дьо Франс“ в Париж с мач срещу домакините от Франция. Двубоя можете да гледате по Нова телевизия и свободно в Gong.bg.

Селекционерът Йорданеску се върна назад: „Това бяха играчи, гладни за успехи. Изключително мотивирани и отдадени. Играчи, които възприеха драконовската програма на тренировки и бяха готови на всичко, за да се представяг добре“.

Повече от две десетилетия по-късно Ангел Йорданеску се завърна на горещия стол и очаква Европейското първенство по футбол във Франция със своя тим.

Капитанът Влад Кирикеш пък коментира за специалиста: „Той е много опитен треньор, който е постигнал невероятни резултати с нашия национален тим.

Сега Румъния се готви за шампионата със същата строга дисциплина и отдаденост.

„Радваме се за нашите привърженици, защото те също ще имат възможност да посетят Европейското първенство във Франция“, добави още Йорданеску.