Бившият старши треньор на Милан, Челси, ПСЖ и Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е отказал да поеме италианския национален отбор, съобщава "Кориере дело Спорт".

Специалистът през цялата седмица е водил преговори с футболната федерация на страната, но е отказал да приеме отправеното му предложение. Не се споменава обаче дали решението на Анчелоти е категорично или преговорите между двете страни ще продължат.

Анчелоти почти каза „Да“ на Италия

В момента Анчелоти продължава да получава своята заплата от Байерн Мюнхен, която възлиза на 7,5 милиона евро. Той има договор с германския отбор до лятото на 2019 година. Това очевидно усложнява преговорите между Италианската футболна федерация и треньора. 

Все пак с течение на времето във федерацията нараства оптимизмът, че Анчелоти ще приеме отправеното му предложение. От федерацията се надяват да могат да обявят името на новия национален селекционер преди 28 май, когато е следващата контрола на Италия срещу Саудитска Арабия в Санкт Гален. Следващата проверка е срещу Франция на 1 юни в Ница.

Sky Italy: Анчелоти с оферта да поеме "скуадра адзура"

Следва контрола срещу Холандия на 4 юни в Торино, която според мнозина може да бъде последният мач на Джанлуиджи Буфон с националната фланелка на Италия. 

Другите основни претенденти за поста на национален селекционер са наставника на Зенит (Санкт Петербург) Роберто Манчини и Клаудио Раниери, който ръководи Нант.