Безработният в момента треньор Карло Анчелоти може да застане начело на националния отбор на Италия, съобщава "Sky Italia". Според авторитетното издание, бившият наставник на Байерн Мюнхен и Реал Мадрид e бил в Рим в понеделник вечерта и се срещнал с временния президент на федерацията и генерален секретар на олимпийския комитет в страната Роберто Фабричини и неговия заместник Алесандро Костакурта.

Анчелоти: Арсенал? Всичко зависи от офертите

В момента италианският национален отбор е без треньор, след като Джанпиеро Вентура бе уволнен заради провала в квалификациите на световното първенство. Временно начело е Луиджи ди Биаджо, който изведе отбора в приятелските срещи с Аржентина (0:2) и Англия (1:1) в края на март.

58-годишният Анчелоти е без отбор от септември 2017 година, когато бе освободен от поста старши треньор на Байерн Мюнхен. Отново по информация на "Sky Italia" Анчелоти е близо до подписването на 2-годишен договор с опция за удължаване при класиране на европейското първенство през 2020 година. 

Пътят на Анчелоти обратно към ПСЖ е блокиран

"Corriere dello Sport" пише, че Анчелоти и целият треньорски щаб ще получават по 5 милиона евро на година. Възнагражданието е доста по-малко в сравнение с тово, което получаваше германският специалист начело на Байерн. Заплатата му там възлизаше на 12.6 милиона паунда на година. Бившият наставник на "скуадра адзура" Антонио Конте взимаше по 4.1 милиона евро, когато ръководеше тима. 

Също така мениджърът на Конте е свързван с позицията на национален селекционер на Италия, след като почти сигурно ще напусне "сините" след края на сезона заради слабите резултати.