Бившият треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти е фаворит да поеме националния отбор на Италия. Според информацията на „Il Corriere dello Sport“, специалистът е дал принципното си съгласие да поеме „скуадра адзура“, като остават да бъдат уточнени само финансовите детайли по неговия договор, който ще бъде подписан с федерацията.

Анчелоти е провел среща в хотел „Parco dei Principi“ заедно с извънредния комисар на Италианската футболна федерация Роберто Фабричини и с директора Алесандро Костакурта.

Фабрични потвърди пред „АНСА“ за своята среща с Анчелоти.

„Това бе среща на по кафе и не говорихме за цифри. Мисля, че на Анчелоти му хареса идеята да бъде треньор на националния отбор на Италия“, сподели Фабричини.

Той потвърди, че скоро ще има нова среща между двете страни, на която преговорите ще продължат.

„Анчелоти бе в Рим по семейни причини, а сега ще се завърне в Канада и се съгласихме да говорим отново преди края на април. Тогава ще знаем нещо повече“, добави комисарят на Италианската футболна федерация.

В момента Анчелоти продължава да получава своята заплата от Байерн Мюнхен, която възлиза на 7,5 милиона евро. Той има договор с германския отбор до лятото на 2019 година. Това очевидно усложнява преговорите между Италианската футболна федерация и треньора.

Все пак с течение на времето във федерацията нараства оптимизмът, че Анчелоти ще приеме отправеното му предложение.

От федерацията се надяват да могат да обявят името на новия национален селекционер преди 28 май, когато е следващата контрола на Италия срещу Саудитска Арабия в Санкт Гален. Следващата проверка е срещу Франция на 1 юни в Ница. Следва контрола срещу Холандия на 4 юни в Торино, която според мнозина може да бъде последният мач на Джанлуиджи Буфон с националната фланелка на Италия. С Анчелоти начело на отбора това би имало още по-голям чар.

 "В пресата се обръща твърде много внимание на тази среща, която е планирана отдавна. Говорихме за бъдещето, но на този етап все още имаме треньор (Луиджи Ди Биаджо). Важното е, че този пост все още е престижен и предизвиква интерес. На този етап никой от кандидатите не е фаворит. Ще се срещнем с всички претенденти и ще обявим решението си на 20 май. Трябва ни човек, който да работи с желание, ежедневно за италианския футбол", каза още Роберто Фабричини.

Sky Italy: Анчелоти с оферта да поеме "скуадра адзура"