Младата звезда на Франция от Мондиал 2018 – Килиан Мбапе призна, че е пратил  до съотборника си Н’Голо Канте с тайни бележки, чрез които го увещава да се присъедини към него в Пари Сен Жермен. Не за първи път асът на парижани изразява публично желанието си клубът да привлече звездата на Челси.

Двамата изиграха ключови роли за триумфа на Франция по терените в Русия – Мбапе реализира много важни голове (в това число при 4:2 над Хърватия във финала – б.р.), докато Канте беше най-силният халф на „петлите”.

Със сигурност Челси по никакъв начин не одобрява идеята за раздяла с 27-годишния парижанин, но пък това изобщо не пречи на Мбапе да не спира да се надява. А също и да провежда агитация. „Вярно е, че президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи се консултира с мен по този въпрос”, призна 19-годишният играч пред „Франс футбол”.

„Казах му, че Канте би бил добро попадение за нашия тим. Говорих с Н’Голо по време на Световното първенство, но не твърде много. Знам, че не е хубаво да бомбардираш някого с трансферни работи.”

„Накрая просто му мушнах няколко думи, написани на бележки, по джобовете, които той най-вероятно е открил чак след прибирането си у дома след края на турнира. Просто исках да му отправя послание, както си му е редът”, допълни Мбапе.

Още по темата:

ПСЖ предлага 100 милиона на Челси за Канте

Страхотният жест на един световен шампион

Човекът, който поведе Франция към титлата, бил клошар като дете