Контролата между Австрия и Германия беше по-специална за всички фенове на действащите световни шампиони, защото за първи път видяха своя капитан Манул Нойер в игра от почти девет месеца насам. Но пък няма как да са доволни от резултата, защото момчетата на Йоахим Льов паднаха с 1:2. 

При това те поведоха с попадението на Месут Йозил в началото, но след почивката допуснаха пълен обрат след попаденията на Мартин Хинтерегер и Алесандро Шопф. Нойер престоя на терена през всичките 90 минути, като може донякъде да му се търси сметка за първото попадение на австрийците. 

А мачът не предвещаваше такава развръзка. След само 10 минути игра вратарят на домакините направи детинска грешка и подари топката на непокрития Месут Йозил пред наказателното поле, а той с прецизен удар го преодоля за 1:0. 

Малко след това Юлиан Бранд изпусна от страхотна позиция да удвои, а после инициативата отиде у австрийците. Щефан Ланиер, Дейвид Алаба, Флориан Грилич и Себастиан Прьодъл не можаха да се разпишат за тях, а Илкай Гюндоган и Лерой Сане изпуснаха за Германия. 

Така в крайна сметка почивката дойде при гол аванс на гостите, но развръзката остана за втората част. И изравняването дойде сравнително бързо след подновяването на играта. В 53-та минута Дейвид Алаба центрира отдясно към далечната греда, където на почти нулев ъгъл спрямо вратата се оказа Мартин Хинтерегер, който с мощен шут преодоля Мануел Нойер. 

Изстрелът беше силен, а и попадна в далечния ъгъл на Нойер, но определено той можеше да се намеси и по-добре. Но с оглед на дългото му отсъствие от терените, това може да му бъде простено. 

А 16 минути по-късно всичко беше решено в полза на Австрия. Тогава Алесандро Шопф получи топката в наказателното поле от Щефан Ланиер и с прецизен удар преодоля Нойер за крайното 2:1. 

До края на мача имаше много смени, но не и чисти положения и в крайна сметка Австрия се поздрави с престижния успех. А на Германия предстои още една контрола преди шампионата срещу Саудитска Арабия на 8 юни.