Първи човек от екипа на Йоахим Льов напусна националния отбор на Германия след Мондиал 2018. Става дума за легендарния лекар на Бундестима Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който реши да се оттегли от своята позиция на главен доктор на бившите световни шампиони. Мюлер-Волфарт бе част от националния отбор цели 23 години.

"Реших да се оттегля като лекар на германския национален отбор. Информирах затова Оливер Бирхоф и Йоги Льов", заяви опитният специалист. "Прекарах 23 фантастични години с Бундестима с великолепни успехи и запомнящи се случки. През това време направих прекрасни приятелска, атмосферата винаги бе съпътствана с огромно доверие. Ще остана и за в бъдеще винаги силно свързан с Бундестима и желая много успех при новия старт. Когато съветите ми бъдат желани, винаги ще бъда на разположение", сподели Мюлер-Волфарт, който като част от отбора спечели Световното през 2014 и Евро 1996.

Лекарят ще продължи работата си в Байерн, където работи в последните 40 години с малки изключения. Мюлер-Волфарт е едно от най-реномираните имена в спортната медицина като на услугите му се доверяват не само футболисти, а и звезди от други спортове като например Юсейн Болт.