Продължават отрицателните изказвания по адрес на мотивите на Месут Йозил да се откаже от националния отбор на Германия. Сега те дойдоха от бившия му съотборник в Бундестима Тони Кроос. 

Според колегата му в халфовата линия, Йозил се е обосновал с истински глупости защо е пожелал да прекрати кариерата си. Плеймейкърът на Арсенал обяви, че се е решил на този ход заради расизъм. 

"Месут е изключително заслужил член на отбора ни и заслужаваше да бъде изпратен по много по-добър начин от него. Дълги години съм играл с него и знам, че е много добро момче със страхотни качества."

"Но не се отказа по правилния начин. С уважение, но мотивите за отказването му са пълни с глупости. Той много добре знае, че в отбора и футболния съюз няма абсолютно никакъв расизъм на каквото и да било ниво. Винаги сме се съобразявали с многообразието и самият той е доказателство за това."

"Той беше критикуван за онази снимка с Реджеп Ердоган и с право. Пропусна възможността да се обясни и беше критикуван още. После беше критикуван за представянето си на Световното, но това с отнася за всеки един от нас. Но всеки трябва да минава прз такива критики, това е част от играта", заяви Кроос. 

Халфът на Реал Мадрид е един от лидерите на Германия и обяви, че за разлика от Йозил, не смята да се отказва от отбора и ще участва в квалификациите за Европейското първенство 2020 г.