Германия официално внесе кандидатурата си за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2024 година. Посланикът на кандидатурата Филип Лам и президентът на Германската футболна федерация Райнхард Гриндел внесоха във вторник следобед документите в централата на УЕФА в Нион.

Меркел със специален подарък от Бундестима преди Мондиала

"Играх на Световното първенство в Германия през 2006-та година и съм сигурен, че отново ще усетим огромния ентусиазъм и ще създадем атмосфера на единство за Евро 2024. Ние сме космополитен организатор на такива събития и разполагаме с модерни стадиони и добра инфраструктура. Футболът ще се чувства у дома в нашата страна", коментира световният шампион с Бундестима от 2014-та година Лам.

Йоги Льов: Твърде много глупости направихме срещу Бразилия

До момента единственият друг кандидат за Евро 2024 е Турция, като се очаква страната да подаде своите документи в четвъртък. Домакинът на шампионата ще бъде избран от Изпълнителния комитет на УЕФА на 27 септември. За последно Германия е била домакин на Европейско първенство през 1988-ма година, когато Холандия бие Съветския съюз с 2:0 във финала. Турция не е приемала голям футболен форум.

Следващото Европейско първенство през 2020 ще се проведе в 12 различни града в цяла Европа. /БГНЕС