Нападателят на Борнемут Джърмейн Дефоу заяви смело, че може да изведе Англия до световната титла през лятото, ако попадне на самолета за Русия.

В последно време 35-годишният играч играе ролята на жокер за своя отбор като не е бил титуляр от декември насам. Самият той призна, че ситуацията е неприятна, но въпреки това е уверен, че има място в състава на Гарет Саутгейт.

"Бих дошъл и бих спечелил световната титла, толкова просто е", заяви голмайсторът, който в събота донесе равенството 2:2 срещу Уотфорд с късен гол.

"Влизаш за 1-2 минути и ако има шанс, вкарваш. На такъв турнир не става дума само за играчите, които започват, а за състава. Сезонът за мен е на приливи и отливи, но не мога да се цупя."

"Никой не обича да седи на пейката. Ако стигнеш до момента, в който си съгласен да бъдеш на пейката, не трябва да играеш. Знам, че в мен има още много голове. Дойдох тук (през лятото) като английски национал. Работих здраво, за да се върна в състава."

"Не бях в последните три състава, защото не играя. Говорих с мениджъра преди няколко месеца и е много просто - трябва да играеш и да вкарваш голове. Знам, че трябва да играя. Не може да мислиш, че ще попаднеш в състава заради това, което си направил през годините."