Отборът на Полша не успя да победи като гост Казахстан и завърши 2:2, а Дания надви Армения у дома с 1:0 в първи срещи от световните квалификации в група Е. Поляците поведоха с 2:0 до почивката, но после отстъпиха временно инициативата и домакините стигнаха до равенство, с което измъкнаха точка от фаворита.

С успеха си Дания пък отлави група Е от световните квалификации в зона Европа. Датчаните изпуснаха и дузпа в срещата.

Полша дръпна с 2:0 още през първото полувреме на срещата в Астана. В 9-ата минута Бартош Капустка реализира за 1:0 за гостите след асистенция на Якуб Блашчиковски. 19-годишният играч на Лестър вкара първия гол в световните квалификации в зона Европа.

Минута по-късно и Робърт Левандовски пробва мерника си, както и Аркадиуш Милик. В 31-ата минута Милик дори уцели гредата. Само 4 минути по-късно поляците си спечелиха дузпа и Робърт Левандовски удвои за гостите от бялата точка в 35-ата минута.

Най-опасното положение за домакините от Казахсатн бе в 37-ата минута, когато Бауржан Исламхан също нацели гредата.

Домакините от Казахстан започнаха по-активно през второто полувреме и с два гола за 7 минути успяха да изравнят до 2:2. И двата гола бяха дело на Сергей Кижниченко. Първо в 51-ата минута той получи от Дмитри Шомко и реализира за 1:2. Пак 25-годишният нападател реализара за 2:2 в 58-ата минута, след като бе намерен от Максат Байжамов.

Чак след това поляците реагираха, като на два пъти – в 67-ата и 77-ата Аркадиуш Милик стреля по посока вратата на домакините. В последните 10 мивути натискът на гостите се усили, като Блашчиковски удари греда в 84-ата минута, но Полша така и не успя да стигне до трите точки.

Тимът на Дания превъзхождаше съперника, но успя да отбележи само едно попадение. Това обаче бе достатъчно за победата с 1:0 срещу арменците, които бяха без контузения играч на Манчестър Юнайтед Хенрик Мхитарян. 

Домакините поведоха в 17-ата минута с гол на Кристиан Ериксен, който се възползва от удобен пас на Виктор Фишер. Преди това и Фишер, и Симон Кяер пропуснаха възможности за попадение във вратата на Армения.

След гола на Ериксен, най-добрият шанс за датчаните дойде в 30-ата минута, когато Виктор Фишер уцели гредата. Единствената по-опасна ситуация за домакините, дело на арменците бе в 37-ата минута, когато Арас Йозбилис опита да застраши вратата на Дания.

След почивката датчаните продължиха да контролират двубоя и пропуснаха още възможности да реализират във вратата на Армения. Николай Йоргенсен опита мерника си в 47-ата минута, а малко по-късно и Фишер пропусна целта.

В 72-ата минута пък Дания пропиля и дузпа, след като Кристиан Ериксен не успя да се разпише от бялата точка. Домакините обаче не допуснаха грешка до края и се поздравиха с трите точки.