Може би най-голямата звезда на Коста Рика на това Световно първенство - Кейлор Навас - изглежда си уреди солиден трансфер с прекрасното си представяне. В следващите седмици се очаква той да премине в Байерн Мюнхен. 

Според вестник "АС", баварците са се съгласили да платят клаузата за откупуването му, която е в размер на 10 млн. евро. В момента костариканецът е собственост на испанския Леванте и е несменяем там. 

Интерес към него проявиха още Порто и Атлетико Мадрид. Те обаче предложиха съответно 3 и 5 млн. евро за него, което веднага прати офертите им в кошчето, за да се стигне до предложението от Мюнхен. 

Всъщност, от Байерн дават 8 млн. евро за него. Останалите пари ще бъдат платени като процент при евентуален следващ трансфер на Навас в друг отбор за в бъдеще. Очаква се такава сделка да бъде приета от Леванте. 

Костариканецът ще трябва да се бори за титулярно място с несменяемия в момента Мануел Нойер. С оглед на изявите му обаче, конкуренцията за германския национал може да се окаже ожесточена.