Гонг потърси и мнението и на специалист за отговора на въпроса „Защо хапе Луис Суарес?“. Психотерапевтът с над 18 години практика Мадлен Алгафари коментира поведението на Суарес с думите: 

„Без да съм футболен фен, нито да съм гледала ситуацията, пък и който и колега да питате, ще ви каже, че може да има хиляди и едно обяснения за това нещо. Не може да се направи генерален извод за човека от една проява. Може да има неразрешен проблем с агресивното си поведение, т.е. да не може да си контролира атаката, да му е трудно да брои до десет, да е по-импулсивен. Може да е хиляда и едно неща."

„Може да е късо-съединително или да складира агресията си в устата, а не в крайниците. Дъвкателните мускули са също така на доверието. Нужна му е терапия, за да се разбере като има нужда да хапе, какво не си позволява преносно, че да го прави така буквално животинско, а не човешки. В България съм срещала подобно нещо само, ако е от сексуална страст“, заяви още Мадлен Алгафари. 

„Със сигурност щом работят зъбите, единият от мускулите, които задържат агресията са дъвкателните мускули. Това си е един агресивен спорт и може този човек да има нужда от отдушник и да му е добре дошъл спортът. Но дали е моментно състояние или хронично за неговия характер, няма как да ви кажа конкретно“, добави още Алгафари.