Колумбийският ветеран Алдо Рамирес отпада от състава на родината за Мондиал 2014 заради контузия. Това обяви селекционерът на „лос кафетерос“ Хосе Пекерман. За втори път от началото на подготовката специалистът ще трябва да се примири с подобна развръзка, след като по-рано се лиши от услугите на голямата си звезда Радамел Фалкао.

33-годишният Рамирес остана на пейката при победата с 3:0 над Йордания в Буенос Айрес заради контузия в коляното, която го измъчва от доста време. Халфът на мексиканския Морелия не е играл от април насам, когато за последно участва в официален мач.

Футболистът прие новината с тъга, тъй като предвид възрастта му Мондиал 2014 бе единственият му шанс да запише мачове на световни финали в кариерата си. „Мъката е огромна, но подкрепата, която получих ми дава сила. Благодаря на всички“, написа той в „Туитър“.

Както е известно, участниците на Световното първенство имат право да заменят играчи в съставите заради травми, но това трябва да стане най-късно 24 часа преди първия мач. Колумбия стартира кампанията срещу Гърция на 14 юни от 19 часа българско време.