В близко бъдеще футболистите може да бъдат задължени да играят с каски по подобие на вратаря Петър Чех.
Това пише “Екип“, позовавайки се и на подробно проучване, публикувано в „Ню Йорк Таймс“.

Международният синдикат на професионалните футболисти FIFPro е изпратил комюнике до ФИФА, с което протестира, че уругваецът Алваро Перейра не е бил предпазен достатъчно и не е бил задължен да напусне игра, след като бе ударен силно по главата в игрови епизод.

От FIFPro настояват футболисти, пострадали по подобен начин, да бъдат задължавани, независимо от тяхното мнение, да напускат терена. От организацията искат да бъдат променени правилата, така че пострадалият играч да бъде заместван поне временно от друг футболист.

Другото предложение, обаче, със сигурност няма да се хареса на играчи като Кристиано Роналдо и Пол Погба и много други, които много държат прическите им да са естетични, красиви, а косите често зализани с гел.

Това е футболистите да бъдат задължени да носят каски, за да се предпазват от зачестилите сблъсъци на главите, последвани от комоцио.
Все пак, малко вероятно е от ФИФА да се съобразят с това предложение и да въведат задължителни каски за футболистите, каквито носят по правило в доста други спортове.