Бразилските власти разрешиха използването на допълнителната трибуна на стадиона в Сао Пауло за мача на откриването на световното първенство Бразилия - Хърватия на 12 юни. Първоначално властите не допуснаха въвеждането в експлоатацията на допълнителната трибуна на стадиона след последните тестове заради опасения, че не отговаря на всички изисквания за безопасност.

Допълнителният сектор увеличава капацитета на стадиона на 68 000 души, а в продажба бяха пуснати само 61 000. Част от останалите са предназначени за над 1500 журналисти. Необходимо е и място за разполагане на 34-те телевизионни камери, с които ще се излъчва мачът.

След финалната инспекция днес бе констатирано, че трибуната, която се намира зад една от вратите, е безопасна за зрители. Стадион Итакерао в Сао Пауло е един от най-проблематичните обекти за Мондиала. Миналата година след срутване на кран загинаха двама работници на строежа. Освен мача на откриването съоръжението в Сао Пауло ще приеме още три мача в груповата фаза, както и един осминафинал и един полуфинал.