Играчите от националния отбор на Мексико получиха забрана да ядат телешко в следващите месеци. Забраната е от местната футболна федерация заради страха от наличие на забранени стимуланти в местото. 

"Ацтеките" имат горчив опит от това. През 2011 г. петима техни играчи дадоха положителни проби за наличието на забраненото вещество кленбутерол. Това се случи в навечерието на шампионата на КОНКАКАФ "Голд Къп".

Сред тях бяха вратарят Гийермо Очоа и защитникът Франсиско Родригес, които сега са в състава на Мексико за Световното. И сега в щаба на тима не искат да има нов такъв провал. 

Според лекарите на тима, кленбутерол може да се намери в телешкото, защото е част от съставките, които се слагат в месото, за да изглежда по-крехко и сочно. И впоследствие може да се намери в кръвта на играчите. 

"Като си спомним какво се случи, трябваше да вземем някакви мерки. Ще разполагаме с най-добрия готвач в страната, който ще може да готви всичко, което сметне за добро. С изключение на телешкото", заяви селекционерът на тима Мигел Ерера.