Един от ключовите въпроси към всеки селекционер преди Световното - "Ще позволите ли на играчите си да правят секс?" - изглежда намери своя отговор. Всеки специалист, който заложи на въздържанието, изглежда е направил погрешния избор. 

Бразилска агенция направи проучване, според което от осемте четвъртфиналисти на Мондиала, нито един не е сложил възбрана върху креватните изпълнения на играчите си. Има само леки ограничения. 

Селекционерите, наложили пълна забрана за секс на играчите си, вече не са на Мондиала. Босна и Херцеговина, Русия, Мексико и Чили имаха тотално вето дори да се доближават до жени и отпаднаха или в групите, или на осминафинал. 

От останалите в Топ 8, цели шест тима са позволили плътските забавления. За Аржентина и Колумбия няма данни каква е политиката им, но няма данни да са им наложени ограничения. 

В лагера на Франция ограничението е да няма креватни изпълнения по цяла нощ, при бразилците са забранени единствено "акробатичните изпълнения", докато за Коста Рика забраната за секс важеше само за груповата фаза, а сега играчите могат да се радват на ласките на съпругите и приятелките си. 

Така изследването показа, че ветото върху сексуалните изпълнения на Мондиала в Бразилия е претърпяло пълен крах. Друг е въпросът дали само това е била причината за слабите резултати на някои отбори.