Хърватските журналисти нямат достъп до Тиволи, където е  лагерът на хърватския национален отбор по футбол на  Мондиал 2014. Но след редовните пресконференции имаме възможност "да надникнем" в забранената зона, пише хърватски спортен  журналист, акредитиран на Мондиал-2014.

Преди няколко дни стана ясно, че в лагера в Тиволи се  разхождат маймунки, но това не са единствените животни, които  населяват лагера на любимците на нашата нация, пише въпросният  журналист. Хърватският национал Гордън Шилденфелд ни разказа  един случай от преди два дни.

Пред стая, в която спят хърватски  футболисти, е била намерена мъртва игуана - гущер, който може да достигне до 1,5 метра дължина и 10 килограма тегло. На пазачите в лагера не им е било ясно кой е убил игуаната, но са забелязали огромна змия, разположила се на дърво в  лагера.

Гордън Шилденфелд мисли, че това е било питон. Може би  от страх тази змия му се е видяла "с огромни размери", но все  пак може да му вярваме. Наистина питоните живеят предимно в  Африка, Азия и Австралия, но също така могат да обитават без  проблеми и тропическите области.

Нещастният питон или змия,  която прилича на питон, е пострадал: пазачът в лагера му е  отсякъл главата . . . На 12-ти юни Хърватия играе с домакина Бразилия в мача на  откриването на Мондиал 2014./БТА