Когато настъпи Световно първенство по футбол или някакъв друг голям спортен форум, една от най-обсъжданите теми е любовният живот на участниците в него. Треньорите доста често взимат ролята на морални съдници и позволяват или забраняват на играчите си интимни ласки. 

От всички селекционери на Мондиала в Бразилия, само 11 са позволили на подопечните си футболисти да правят секс. Щастливците са в лагерите на Австралия, Италия, САЩ, Германия, Холандия, Англия Швейцария, Испания, Уругвай, Франция и домакините от Бразилия. 

Както виждаме, при някои по-разкрепостените мерки явно дават резултат, докато при други не помагат. И привържениците на въздържанието преди големи първенства ще цитират резултатите на Испания, Англия и Австралия, които вече имат по две загуби. 

А привържениците на пуританизма във футбола на това първенство са доста повече. Макар че има и различни степени на "допустимост" при сексуалното въздържание в различните лагери. 

В Русия, Мексико и Чили например, са забранили изцяло достъпа до интимни ласки на играчите си. Наставникът на Босна и Херцеговина Сафет Сушич е малко по-либерален. Той е позволил на играчите си поне да... мастурбират. 

"Не сме тук на ваканция, така че никакъв секс за играчите. Разбира се, позволявам им да се оправят сами, разбирайте го както искате", сподели Сушич в навечерието на Световното. 

Разбира се, има и някои, които са "по средата". В Коста Рика например, играчите ще получат право да правят секс, ако прескочат груповата фаза. На нигерийците се позволява всичко, но без изневери, а жените на повечето играчи не са в Бразилия. Гърците пък тотално забравят за интимните удоволствия, защото спазват законите на... митологията. Според древните елини, атлетите не трябвало да се разсейват и да хабят енергията си в такива занимания. И техните наследници спазват това.