Полузащитникът Лука Модрич е възстановен от контузия и ще  излезе в решителния за Хърватия мач от група А на Мондиала срещу Камерун, съобщи селекционерът на хърватите Нико Ковач.

Нападателят Марио Манджукич също е в състава и ще направи  дебют на световно първенство, след като пропусна мача на  откриването срещу домакина Бразилия заради наказание. Модрич получи контузия в стъпалото в двубоя срещу Бразилия,  загубен с 1:3 и не тренира няколко дни.

"Модрич е 100 процента възстановен. Вече тренира нормално и  няма съменение, че е готов за мача. Радваме се, че и Манджукич  се връща и ще води атаката. Всеки треньор иска да разполага  най-доброто", каза селекционерът Нико Ковач.  

Хърватите осъзнават важността на мача с Камерун, който не  трябва да губят, за да запазят шансове за класиране напред.

"Това е възлов мач и за двата отбора. Фактът, че Камерун  трябва също да рискува може да отвори повече пространства и да  ни помогне да работим на пълни обороти. Ще опитаме да атакуваме  и ще направим всичко да спечелим трите точки. Ако играем както  срещу Бразилия, имаме големи шансове. Камерунците са много  дисциплиниран отбор и остават опасни, макар че Самуел Ето'о няма да играе", коментира Нико Ковач.