Вратарят на САЩ Тим Хауърд влезе във футболната история, след като направи безпрецедентните 16 спасявания в осминафиналния мач от Мондиал 2014 срещу Белгия снощи. Това е рекорд за една среща на Световно първенство, откакто е въведена системата за отчитане на статистиката през 1966 година.

С изключителните си намеси Хауърд опази мрежата си суха в редовните 90 минути, но в продълженията Белгия все пак стигна до успеха с 2:1. "Това няма съществено значение за мен. Все пак това ми е работата. След като сме загубили, каква е разликата дали съм направил 20 спасявания, или нито едно", коментира 35-годишният страж, който заслужено беше избран за играч на мача.

"Оставихме сърцата си на терена, но не успяхме да постигнем мечтата си. Белгийците са много силен отбор, постоянно ни поставяха под натиск. Въпреки всичко, бяхме толкова близо. Шапки долу пред съотборниците ми. Можем да бъдем горди с представянето си", допълни Хауърд.

Селекционерът на американците Юрген Клинсман също не спести похвали за вратаря. "Това, което направи Тим, беше феноменално, изключително. Той направи невероятен мач и запази надеждите ни до края", каза Клинсман./БТА