Отсъствието на Неймар заради контузия само ще увеличи  мотивацията и желанието на Бразилия да победи Германия на  полуфиналите на Световното първенство по футбол, заяви  полузащитникът Вилиан.

Домакинът на Мондиал 2014 излиза срещу Бундестима на 8 юли в Бело Оризонте.

"Загубата на Неймар ни натъжава, но ни дава и допълнителни  сили и мотивация, за да постигнем мечтата си, което е да се  класираме за финала и да спечелим световната титла", заяви  Вилиан. 

Халфът на английския Челси е един от най-вероятните  кандидати за заместник на Неймар в стартовия състав на Бразилия, след като голямата звезда на Селесао получи фрактура на трети гръбначен прешлен при победата с 2:1 над Колумбия на  четвъртфиналите преди два дни.

"Чака ни изключително важен мач. Полуфинал срещу Германия е  нещо, за което мечтае всеки футболист. Сега ние имаме тази  привилегия", каза още Вилиан.

Селекционерът Луис Фелипе Сколари също се опитва да гледа  позитивна на отпадането на Неймар до края на турнира.

"Работим върху това да убедим играчите, че тази катастрофа  може да се превърне в наше предимство. Това е шанс да играем по  различен начин и да изненадаме съперниците. Точно това ще се  опитаме да направим", каза Сколари.

"Неймар беше ключов играч, той правеше разликата. Но аз  оставам уверен и спокоен, въпреки всичко. Загубихме страхотен  футболист, но все още можем да спечелим титлата", допълни той./БТА