Бившият френски национал Патрик Виейра се изказа доста остро по отношение сегашния вид и структура на тима, които според него пораждат конфликти между играчите и федерацията.

Виейра визираше предимно оставянето на Самир Насри извън 23-мата футболисти, които ще представляват Франция на Мондиал 2014.

„Във Франция често се говори, че Самир Насри и още няколко други играчи имат лични проблеми“, каза бившият капитан на Арсенал. „Самир обаче никога не е имал проблем с Манчестър Сити. Такива неща се казват и за Карим Бензема, но и той не е имал проблеми с Реал Мадрид. Франк Рибери също не е имал търкания с Байерн Мюнхен.“

„Според мен структурата на отбора поражда подобни проблеми. Френският национален отбор трябва да се вгледа в себе си, в това как е изграден. Точно затова той не е силен като Сити, Реал или Байерн.“

„Проблемът се корени в това, че има нужда от ръководители, които да определят правилата. Така играчите ще знаят какво трябва и какво не трябва да правят. Ако няма правила, хората ще правят каквото си поискат. Затова мисля, че структурата на френския национален отбор през последните няколко години не е най-удачната“, допълни Виейра.