Холандия постигна доста трудна победа с 3:0 над коравия тим на Естония в световна квалификация от група D. “Лалетата” имаха доста трудности с преодоляването на сгъстената прибалтийска отбрана преди почивката, но след нея успяха да нанижат три безответни попадения.

В първите минути на мача завърналият се с капитанската лента Уесли Снайдер на няколко пъти опита да вкара отдалеч, но така и не намери целта с мощните си удари. Ариен Робен също имаше шанс да се разпише в 12-ата, ала и той стреля в страни.

Малко преди да изтече половин час от началото, отново звездата на Байерн Мюнхен се озова на стрелкова позиция, но този път вратарят Сергей Парейко отрази шута му.

Натискът на холандците се отслаби едва в края на полувремето, когато и естонците опитаха късмета си, но нито Василиев, нито Опер затрудниха Вермеер.

Футболистите на Луис ван Гаал счупиха каръка само 2 минути след почивката, когато Дарил Янмаат намери по чудесен начин Рафаел ван дер Ваарт в пеналта, а халфът на Хамбургер препарира Парейко.

Това поукроти натиска на домакините, които търпеливо продължиха да търсят още попадения. Така се стигна до 72-ата минута, когато Янмаат записа втора асистенция, но този път към Робин ван Перси, който също опъна мрежата – 2:0.

Точка на спора сложи резервата Рубен Шакен, който в 84-ата минута отбеляза третото попадение за домакините.

Така холандците увеличиха преднината си на върха в групата на 5 точки пред Унгария и Румъния, които останаха с по 10 след равенство 2:2 помежду си.


Holands Vs Estonia 3-0, Elim. Brasil 2014 by futbolsapiens